TEKST: Umri Bože da Ti vidim pratnju/ Srpsko ime Porfirije/ Grobljanska posla- deo drugi

Sva imena, događaji i radnje su fikcija.

Budalesa je otputovala u Vranje.

Predala je žalbe i nakon toga otišla na Šapranačko groblje da nađe Ljubu Sašiča.

Opet beskrajno mnogo priče kao i u bezbrojnim predhodnim porukama od njjega, opet da je poslao i da ga- kao- čudi da nije stiglo, a nije posao- od toliko mnogo pošiljanja- valjda bi statistički jednom stiglo to slanje. Da li ovo Ljuba zajjjj Budalesu? Izgleda baš tako.

Napisa NAJZAD Budalesi priznanicu (uplatila i poslala mu” 4.7.22. a napisao mi je priznanicu 8.9.22.). Doduše, u zaglavlju je napisao “duplikat i”30.07”. kao tada je napsiao, ali Budalesa je sa Mokre gore poslala dve razglednice i obe su stigle u toku iste nedelje, kako ozbiljno pismo od Crkvene Opštine Šaprance, nije moglo da stigne više od dva meseca? Zato su, verujem, pisma slana navodno, običnom poštom da bi moglo da se nagađa o stizanju pošte. U svakom slučaju mogao je i Ljuba da slika napisanu potvrdu  i da je pošalje Viberom, kao što je Budalesa slikala uplatu, ali nije jer je potvrdu pisao prvi put dana 8.9.22). Sa preko 60 godina života, možda je vreme da preuzme lakše dužnosti. Ko je ovde lud?  Čak i neki ugovor. Znači da Budalesa nije otputovala u Vranje, ne bi dobila potvrdu.

Vranjanci oko kancelarija na Šapranačkom, pričaju da se ovima  može i bez fiskalnih kasa i da rade kako hoće, hajte molim dođite da mi ispričate šta vam je rekao zašto mu treba DVA MESECA za priznanicu. I najzad, ko zna zbog čega i novi žiro raču, ali Ljuba ništa ne obaveštava, (novi broj računa je zalepljen na nekom papircetu iznad Ljubinog kompjutera, a šta ako neko refleksno popuni priznanicu?),  smatra se da ljudi jedino moraju da rade i da ne smeju ništa ni da pitaju, ni da znaju.

Vratila se nazad, dopisala korekciju na predatu žalbu pa onda drugu drugoj instanci. Poslala obe. Ali ne olekuje ništa. U Vranju može samo ako Ste Vranjanac, prema Budalesinom iskustvu.

Sva imena, događaji i radnje su fikcija.  Sva imena, događaji i radnje su fikcija.. Sva imena, događaji i radnje su fikcija..

Savet: Verujem da je najmanje energetski problematično da Budalesa pusti da iskopaju roditelje i prodaju grobna mesta. Tako bizarno. Tako neprofesionalno Tako ponižavajuće.

Netraženi savet: Infostan i EPS imaju svoja e-sandučad za potrošaće koji su tako odabrali. Ostali mogu čak i u menjačnici da plate sa računa koji im se dostavlja na kućnu ili elektronsku adresu i taj račun isto elektronski bude istovremeno uplaćen na poslati račun. Jer čak i Yettel šalje račune elektronski na poslate adrese. Tako bi moglo i od strane Šapranačkog groblja: imamo svoje sanduce gde proveravamo da li smo i kada uplatili, gde u atačmentu dostavimo eventualno tražene dokumente, imamo na primer i opciju da li hoćemo da plaćamo svake godine, na dve-tri- pet godina, i da ti racuni budu i bez potpisa validni, kao što je sa na primer Yettel računima. Tako bi svako mogao da proverava svoj status. Dakle, gde ima volje, ima i načina.

Оставите одговор