ТЕКСТ: Умри Боже да ти видим пратњу или Српско име Порфирије или Верујем да је време да се поздравим са Црквом Бошкић Драшкић или „Сви су људи једнаки али су неки људи су једнакији од других“…Орвел „Животињска фарма“ или о понижењу, прихватању или бес или его границе- део седми

Покојни родитељи су у свом дому имали Библију, Талмуд, Куран. Неговали су читање.

Одлуку да и ја купим и почнем да читам Библију сам добила од протестантског свештеника који је написао лако разумљиву књигу.

Од Аните чух за Псалтир. Иза покојног оца је остало доста молитвеника па сам понекада скупила снагу,  да на пример деци без родитеља, понудим Молитвеник.

Од Аните сам добила препоруку за почетак читања православне литературе. Биле су то дечје књиге руских свештеника.

Од Аните, такође, добих инфо да ће свештеник Милош Весин држати предавање у другој цркви и тада купих његову књугу о кривици. Издао је свештеник још књига али сам ја само за ту имала пара, иако су све књиге биле снижених цена а поводом свештениковог посећивања поменуте цркве.

Од оца Александра из Жарковачке цркве сазнах да постоји опсежна књига о лечењу, а другу са сличним садржајем видех у излогу књижаре.

Најзад, преко отворених врата која негујем са клијенима, сазнах ог клијента који је дете из „мешовитог брака“ за  једноставне књижице руских аутора о негативним емоцијама и о проблемима на путу духовног живота и њихово превазилажење.

Данас, девет дана од Божића, чинодејствујући свештеник је приповедао о Православној етици, уџбенику за четврти разред средње Богословске школе, па о Писмима Аве Јустина. Замислила сам се над својим бројним недостатцима. Писма су мени била читњива и јасна. Била сам захвална за нову информацију.И било ми је драго да слушам проповед.

И тако је неко или нешто доносило информације. Радовала сам се и захваљивала људима који су ми саопштавали о литератури.

Оставите одговор