ТЕКСТ: Умри Боже да ти видим пратњу или Српско име Порфирије или Верујем да је време да се поздравим са Црквом Бошкић Драшкић или „Сви су људи једнаки али су неки људи су једнакији од других“…Орвел „Животињска фарма“ или о понижењу, прихватању или бес или его границе- део шести

.Сва поменута лица, места, радње су случајност и немају никакве везе са реалним догађајима и људима.

Причали су да је некој болници неки техичар ухваћен да чини радњу коју није смео. Онај ко га је пријавио колегијуму је би изложен подсмеху а техничар је добио бољу позицију. Само наклапања?

Пре много година питала сам другарицу у Ослу, како је добила и посао и стан у истом центру. Рекла је да је најважније бити „добар“ да послодавцем а да је мање  важно како обављаш посао због кога си у радном односу. Или је то само погрешно присећање?

Моја предпостављена из Осла је говорила о критичној маси истомишљеника ради евентуалне корекције. Или сам заборавила?

Онда је разумљиво. И мој смешни и небитни случај. Шта ако ми забране да идем у ту другу цркву? Можда ћу као комшија од преко пута: његову жену су сахранили уз трубачку музику и без свештеника (јер је био брозов столар који је „ летовао на Корчули са бебиситеркама за своју децу“, па су се та деца одселила у Италију и у Канаду).

Са друге стране отац је, понекада као и његов отац задиркивао баку- попаију да би она да је владика …. да ли је то моја бака Надежда кој интројект?

Сва поменута лица, радње, места су случајност и немају везе са реалним људима, местима, догађајима.

 

Оставите одговор