TEKST: Priča o nama

Priču mi šalje neko od Pametnica, ali kasnim da je prekucam pa nisam sigurna ko je poslao, pa to i ne pišem, i evo delim je sa Vama.

”Jednog dana je cvećar otišao u frizerski salon da se ošiša. Frizer mu nije naplatio jer ove nedelje radi iz hobija. Kada je sledećeg jutra frizer došao na posao, na pragu je zatekao petnaest ruža. Drugog dana u isti frizerski salon je ušao pekar. Neću ti naplatiti, ponovio je frizer, sada pekaru, ove nedelje radim iz hobija. Pekar je otišao presrćan. Narednog jutra je frizer zatekao petnaest ukusnih krofni. Trećeg dana u salon je došao senator. Ni njemu frizer nije naplatio iz istih razloga. Jutro posle tog jutra je frizer ispred svog salona zatekao petnaest senatora, deset zamenika, gradonačelnika, njegovu suprugu i šestoro dece, nekoliko ministara- i svi su čekali besplatno šišanje.

Ovo je razlika između ”običnih” građana i ljudi na vlasti.”

Volela bih kada bi više bili asertivni, proaktivni jedni drugima, umesto prevara/ nadmudrivanja. Jer to bi onda bila životna pozicija: Ja sam ok i Ti Si ok”.I svet bi bio bolje i sigurnije mesto.

Оставите одговор