Tekst Pogačice od tikvica

N1. Cooking. Pogačice od tikvica ukusno su predjelo hrskavo izvana, a kremasto iznutra, a recept za njihovu pripremu brz je i jednostavan. Odlične su i tople i hladne.

Sastojci za pogačice: 400 g tikvica, 4 žlice ribanog parmezana, 1 režanj češnjaka, 100 g kruha (samo sredine), 50 ml mlijeka, 1 jaje, 2 žlice maslinova ulja, prstohvat-dva soli, malo bibera.  Dodati možda I : 4-5 žlica prezli.

Priprema: Operite tikvice, osušite ih i narežite na manje kockice. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje pa na ulju malo popržite drobljeni češnjak. Dodajte tikvice i pirjajte ih oko 10 minuta. Ugasite vatru i ohladite. Sredinu kruha namočite u mlijeku pa je iscijedite. Izmiješajte jaje s ribanim sirom, dodajte sredinu kruha, maslinovo ulje, sol, biber i tikvice pa dobro izmiješajte. Ako vam je smjesa premekana i ljepljiva, dodajte koju žlicu prezli. Oblikujte pogačice, uvaljajte ih u krušne prezle pa ih stavite u hladnjak na pola sata da se malo ohlade i stvrdnu. Izvadite pogačice iz hladnjaka te ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju.

Оставите одговор