TEKST: Po jednima Preminuli je bio ovakav a po drugima onakav/ priča o ljudskim izborima

Na pominjanje da je Preminuli Zvaničnik životno ugrožen, sležem ramenima. Ne, ne želim zlo nikome, pa ni onome ko je činio/ čini zlo, jer ga sebi čini a po automatskoj šemi, koju u geštaltnu nazivaju kreativna adaptacija, u transakcionoj Adaptirano Dete i  u Sistemskoj Porodičnoj- Indeks Pacijent. Onda mi šalju i potpisane tekstove o Preminulom Zvaničniku. Ljude koje ja kontaktiram nemaju interesa ni za jednu od polarnosti koja se bavi pomenutim.

Ali prisećam se De Melove priče:

Bogougodnik umire i, naravno, odlazi u Raj. Tamo cveće cveta, potok žubori…povremeno ih poseti npr. Sveti Petar. I tada on- Bogougodnik izražava potrebu da upozna i drugu polarnost na Nebu. On bi u Pakao. Sveti Petar udari dlanom o dlan i eto, vec je tamo. A tamo su najlepše žene, najukusnija vina, divne vrste hrane … Posle nekog vremena Bogougodnika vraćaju u Raj. I opet potok žubori i ptičice… I on bi opet u posetu u Pakao. I opet mu želja bude ispunjena. I opet se vraća u Raj. I opet ptičice… pa se Bogougodnik brine da ne deranžira Svetog Petra, on bi da se preseli u Pakao. I opet: dlanom o dlan on je u Paklu, samo što je to sada kazan i vatra itd. Itd. Bogougodnik doziva: Hej šta je sada ovo? I dobija odgvor: Vidiš to je razlika između turizma/ koketerije i emgracije/ nepovratnog prelaza na neku drugu stranu predhodnog odnosa.

Ponekad ljudski izbori imaju takve posledice da izbora nema ili nema samodiscipline u startu izbora ili to je ta priča da ljudi kao maleni imaju ova ili ona roditeljska odobravanja. Zato su njihovi izbori kasnije, baš takvi. Verujem da svako od nas bude u situaciji da bira. Neki budu svesni pa čak i odbiju. Drugi prihvate. Smatram da je lepo što smo različiti.

Оставите одговор