TEKST: Instutucija upravnik zgrade ili sedmospratnica se ventilira

„ Boja roze … sa previše roze gubimo mudrost, sve postaje sladunjavo, infantilno…“

U stolnome roze gradu,

Endemski je Balakaha,

Obećao stolničanima

Da će dati Instituciju Upravnik zgrade

i Plata Upravniku Zgrade …

Sva pomenuta lica, radnje, mesta su fikcija i nemaju nikakve veze sa stvarnim osobama, mestima, dešavanjima.

Krajem juna 2021., sada već, bivši upravnik zgrade se žalio da su ga na poslednjem sastanku kućnog saveta, „napali“i Diverzantkinja- koju je upravo on slao da sakuplja novac od vrata do vrata, i Brkizam sa kojim je zajedno čistio sneg. Sada su ga Diverzantkinja i Brkizam teretili da se „blagajna mora preuzeti“ „nemoj sama“ naređivao je, navodno, Brkizam Diverzantkinji. Tako je pričao Bivši.

Sve je počelo par dana pre. Šetajući pse oko zgrade, vidim da na klupici iza zgrade 93, sede Brkizam i Diverzantkinja i nešto šapuću. Kako su me videli, tako su i ustali. Bivši Upravnik je, na stepeništu, pričao da su ovo dvoje bili u dogovoru. Te da je Brkizam savetovao da Diverzantkinja bude javni a on će tajni deo upravnika zgrade, jer on „ne sme“.

Nalepih cedulju, na ulazna vrata, da naprave tekući račun za uplate za upravu zgrade.

U promotivnoj akciji čišćenja papira ispred zgrade. sabraše se njih dvoje. Pridružio im se Vlaho, za koga je Brkizam izgovorio „kao da je moj“. Vlahova tašta je veselo od negde odozgo odgovarala da ona nije „gazila nju“ćerku. Onda je Brkizam, videvši me, pitao Diverzantkinju za „tekuči račun zgrade“.

Pre dve tri nedelje, 20 sati nije bilo tople vodu ni informacije na ulaznim vratima. Zvala sam, od ranog jutra, toplane, komunalnu policiju, policiju- niko nema pojma ni kome se obratiti sem „upravniku“. Od vrata do vrata, reče komšinica da je juče … pa Brkizam „poplavljuje komšije ispod pa zato je majstor juče bio“ i nemamo toplu vodu. Ne razumem. Nema informacije u prestonici- o toploj vodi.

Šta čovek može sem, da prizna svoju nemoć i poraženost. I da je prihvati. Učili su nas da postoje promenljive ali i nepromenljive situacije. Bivšem sam rekla da će dvojac Diverzantkinja- Brkizam da prođe. Verujem da ću se naviknuti da živim i bez tolpe vode i bez bazične informacije / i sa otvorenim ulaznim vratima zgrade, i da plaćam takvu Instituciju Upravnik. Postavih cedulju: napiši / javi za toplu vodu, ali je ista nestala. Pitah komšije drugih zgrada, kažu da se piše informacija! Posedovanje samo ego stanja Dete i Roditelj zahteva kompleksan pristup, u ovom slučaju distanciranje. Da li je funkcija Upravnik zgrade, lično li neutralno lice? I tako. Nakon nove akcije „grupno i zajedničko čišćenje…vaš uprvnik“, počela je Upravnik da zatvara prozore na stepeništu sedmospratne zgrade a da širom otvara ulazna vrata po ceo dan. Ipak iz nuklearnih porodica ponesemo sve. Nestvarno. Nestvarno. Nestvarno.

Sva pomenuta lica, radnje, mesta su fikcija i nemaju nikakve veze sa stvarnim osobama, mestima, dešavanjima.

Оставите одговор