ТЕКСТ: Хаљина од материјала-Царево-ново-одело, трећи део

Да, да. Требам те три боје хаљине материјала Царево-ново-одело. Верујем да ће ми квалитет овог посебног материја остварити когнитивно побољшање. Јер желим да разумем ту потребу за извртањем, за безпоговорном и апсолутном послушношћу.

Сва лица и све радње помеуте у овој причи су фикција:

И још шлаг на торти: Адвокат Уча пролонгира подизање оптужбе за лажно давање споразумног раскида радног односа и за злоупотребу положаја, па обећава да ће се он јавити Маленој Минорној Маргини, а затим посредно шаље инфо да не може да ради процес јер „не дају“ са Факултета нешто што он адвокат Уча тражи. И то значи да су пронашли нешто што могу да изокрену и (зло)употребе против њега, зато (и) он се одриче сиромашне Малене Минорне Маргине.

Јер „свака сличност са“ било ким у овој поменутој сторији је „случајна“ и нема „везе са“ везом/ са „евентуално постојећим реалним особама“.

Према трансакционој, постоје различити начини структурисања времена. То су играње игара, практиковање ритуала, повлачења, разоноде и активности. Насупрот овоме су интимност/ блискост. Игре представљају најопснији и најдеструктивнији начин структурисања времена. Могу да буду на три степена, при чему се Игра на трећи степен завршава трагично. Једини начин да се изађе из играња Игара је да се не игра. То свакако има своју цену. Зависно шта преферирате или шта свесно бирате. Али сваки избор је избор и има своју цену јер „Неко плати на мосту а неко на ћуприји“, каже народна мудрост.

Оставите одговор