ТЕКСТ: Хаљина од материјала-Царево-ново-одело, четврти део- Пишу нам из Аусто Угарске- – књижевност и читање трећи део

Пробам хаљиницу и питам јел то лан по саставу. Млада особа каже: Садржи лан, памук и еластин, лан и памук су по 50%.  Очарана сам. Ипак, не желим да повредим младу особу. Ћутим. То мора да је квалитет материјала-Царево-ново-одело. Очарано кажем: молим Вас спакујте ми три хаљине у све три боје, (за сваку могућу будућу прилику по једну).

„Свака сличност са“ било ким или чим у следећој сторији је „случајна“ и нема „везе са“ везом/ са „евентуално постојећим реалним особама.

Дом Здравља у Аустро Угарскј се налази у „ Шири шири шири, везени пешкири, боса ја боса ти, зар верујеш др Наседдушо у обећано ти“- улици. Употреба радних ресурса се базира на примогенитури, непотизму, макијавелизму, надмености, нарцизму и – наводно, партијским премисама или једноставно грубом понижавању оног ко нема непотистичку заштиту или примогенитурни престо или, шапућу, партијску односно регионалну правоверност.

Примогенитура: доктор Добрица Свилени је примогенитурно наследио запошљење а тиме и изборне позиције у Централи или евентуално у Ковид амбуланти за плату која је већа за око 200 еура од осталих плата специјалиста, и тако Свилени ради пуне три године у Ковид амбуланти (Куриозитет је да су народне масе АПЛАУДИРАЛЕ храбрим „ Родољупцима“). А доктор Свилени преферира да лагано ради и да се лепо исприча са пацијентима односно родитељима малих пацијената. Јер никад се не зна када ко може да затреба.

Др Снајка је одговорна. Она има малу децу и мало мало је на боловању и негује СВОЈУ децу. Прво је тражила да ради са мајушним пацијентима. Онда је одлучила да хоће са школарцима да ради. Може драга наша надо и узданице, може, само ти реци шта желиш! – егзалтирано поручују.

Свака сличност са особама, адњама, местима је случајна и нема везе са реалним животом.

 

Оставите одговор