Tekst: Budalesa kao Don Kihot

„ Boja roze … sa previše roze gubimo mudrost, sve postaje sladunjavo, infantilno…“

U stolnome roze gradu,

Endemski je Balakaha,

Obećao stolničanima

Da će dati Instituciju Srbija šume

Da će dati Komunalnu policiju

Da će dati Miliciju…

Da će dozvoliti da ubijaju drveće…

Budalesa u kasnoj popodnevnoj šetnji  vidi na stazi između Restorana i Naselja, kako je lik parkirao bajs i sa testerom testeriše zdravo drvo koje koso raste. Budalesa pita: Šta to radite čoveče, odakle Vam pravo da ubijate drvo? Spasavam sebe i spasavam vas. Ma gospodine okolo ima bar 3-5 stabala koja su na zemlji i nisu unistena. Reče da će ga tužiti.

Budalesa je zvala telefone sa sajta Srbija šume, ali u 16 oni, naravno ne rade. Onda se Budalesa dosetila da zove Komunalnu policiju. Tu uključeni automat: u cilju pospešivanja KVALITETA razgovori se snimaju, priitisnite taster, i beskrajno dugo i, naravno, uzaludno, čekanje. Na kraju, Budalesa je pozvala regionalni MUP. Neraspoložen Pandur dade broj Komunalne koji je kao pravi: 0113090007. I opet „ u cilju kvaliteta… pritisnite taster…“ i Budalesa je budalasto verovala da joj je pandur dao pravu info. Budalesa, jer budalasto veruje da će se neko ko redovno prima plate javiti polse 16 sati. Ovi su se dosetili da postoje neiteligentni kao Budalesa, pa su montirali sekretaricu- na broj za koji Pandur tvrdi da je aktivni i pravi.

Onda Budalesa pozva 0117452445 tj. MUP, neraspoloženi lik: mi ovde radimo za sve u za svakoga. POSLAĆEMO LJUDE , reče da je “oduva”. Ma hvala vam gospođo.

Sutradan u jutarnjoj šetnji vide Budalesa da je lik ubio dva drveta.

Budalasta Budalesa je videla u belom svetu da postoje dežurni Komunalci i da neki odgovorni redovnim patrolama nadziru svoje šume, a ne da im u sumrak u urbanom delu, neko ubije zdrava DVA DRVETA

Savet: Odrasti Budaleso. Okreni glavu. Zar se ne sećaš kada si pre dve ili tri godine zvala Komunalce jer je kockarnica zagradla deo između zgrada, zelenom mrežom i drvo okružila lancem, Budalesi je to izgledalo kao da je drvo spremno za “bešenje”. Tada su kao saslušali, ali do dana današnjeg to stoji isto tako. I svi ti automobili parkirani po trotoaru, ma porasti donkihotna Budaleso!

Оставите одговор