Tekst: Aleksandar Aca kao kulinarski ekspert- drugi deo

Lazanja:

Priprema bolonjeze sosa: Sadržaj: 2 crna luka, 3-4 čena belog luka, 1 šargarepa narendana po 250gr svinjskog i junjećeg mesa 1 tetrapak sos od paradajza malo ulja vegete i bibera po zelji malo persuna. Kuvati: u vecoj serpi izdinstati beli i crni luk sa dodatom narendanom šargarepom, dodati u to biber i vegetu i malo aleve paprike zbog boje, dodati meso. Nakon 5 minuta dodati i sos od paradajza. Krčkati oko 25-30 minuta. (Kore za lazanju ako nisu sveže,  kuvati  dok ne omeknu.)

Pleh u kome ce se peci lazanje namazati puteom da se ne lepe, staviti red kora, pa staviti bolonjez sos da prekrije (odmeriti da budu barem 2 reda mesa najbolje 3),  onda preliti bešamel. Ovo ponoviti još jednom ili dva puta. Poslednji red su kore, preko kora dodati bešamel (kupiti gotov) da prekrije kore i narednati kačkavalja i parmezana, ja dodam i malo aleve paprike i peršun da bude šarenije. staviti u rernu na 180C oko 45 minuta.

Kada izvucete iz rerne prekriti odmah alu folijom i prekriti krpom da para malo omekne gornju koru. Posle 10-15 minutra iseci i posluziti…

 

Оставите одговор