ТЕКСТ: Некад земља радника и сељака а сада земља књигивођа, адвоката, таксиста, свештеника и других мистификованих делатности или фискална каса- део други

Сва лица места и дрго су фикција.

Познаница ми је писала да су за касу потребни штампач и рачунар. Ја сам нешто слично налазила али нисам разумела чему место за папир из касе? Јел и за то треба још нешто? Али нисам имала кога да питам.

Књиговође које сам контактирала ради истраживања како нахватати податке за рад фискалне касе, су мене мени- описали као нејасну за њихов аналитични ум. Ја сам са друге стране имала интројект- кошчица од брескве- да сам неинвемтивна за математику, чак и када предвач говори да је ту логигка важна. Била са и још сам премрла од страха. Зашто од основне нисмо учили примењиву математику? Зашто на студијама предмети Одбрана 1 и 2?  И још много чега а не рачуноводство? Страшно. И шта сада да ли требам тај неки посебан штампач или неки посебан рачунар? Тек када сам „потписала“ завршни рачун, наручих сигурности и добих на цедуљи и оне друге податке. Фасцинантно. Зашто ми то није речено 31.1.22.? Можда је процес нов и усаглашава се?

Савет: Можда је најбоље да пустим, па како буде. Немам више шта. Што више тражим, све се више  ствари одмичу од мене. И да се сетим свог унутрашњег душевног мира.Јер ћу тако бити функционалнија. Па како буде.

Оставите одговор