TEKST: Kako (lažni?) električar sa vizitkartom odžepari budalu/ kako bi bilo lepo kada bi s ljubavlju radili izabrane posove

Sva imena, mesta, radnje su fikcija.

Budalesa pali svetlo u kupatilu i shvata da nema svetla ni u kuhinji. Podiže osigurač i shvata da mora da zove električara. Na netu ima Zlatko koji je u nedelju zauzet i Nikola sa mobilnim 064-250-19-67, koji je slobodan i koji i dolazi. Nije ni izašao a osiguač je ispadao i ispadao. I sledeceg dana isto. Najzad je kao sistemom eliminacije uzvrdio da je problem u sobnom svetlu i ta popravka je držala ravno 10 sati. Posle 8 dana u stanu je ponovo zavladao mrak. Svetla opet nije bilo u kuhinji, kupatilu i sobi. A ni 10 000 i slovim deset hiljada dinara koje je kobajagi elektricar nikola Milić i naplatio, naravno bez računa, Budalesa nije ni tražila, a ko bi jos tražio račun u takvoj prilici. Reče da radi za državnu firmu tu i tu fasadna osvetljenja. Naravno, više ga nije bilo miguće pronaći jer se nikola nije vše odazivao na mobilni. Reče žena mu je ostala bez posla po mora da… uzima novac za neurađeno. I, naravno, da se ne javlja na mobilni.

Imao je nikola finu „žvaku“ kao mnogo je neok električara. Naravno. Kada za doktora treba licenca a za električara samo da se nazove električarom. Strašno.

Kome se žaliti? U predhodnom danu Budalesa je odvela kerušu kod veterinara, otišla kod zubara, ali električar nikola nije odgovarao na telefoske pozive. Kao da su samo vet i zubar dostupni i rade. I setila se Budalesa Slovenačkog sajma za zapošljavanje- pitao je rekruer zašto doktor razmišlja o mesećnoj plati od 1000eu a bagerista o mesecnoj plati od 4-5000eu. Skroz nestvarno. Zadnje ili sudnje doba. Lekara je moguće izabrati. Sveštenika ne. Elektricar moze da bude i samozvanac. Strašno.  Komora električara? Veruje Budalesa da to ne postoji.

Sva imena, mesta, radnje su fikcija.

Bilo bi lepo kada se ne bi tako puno udubljivali u problematiku. Kada bi sebi mogli da kažemo da će i to proći. Umesto toga Budalesa to doživljava kao Nedovšeni Posao i brine da se ne desi neko zlo sa instalacijama. Tako se nekako puno energije gubi. Ne bi moralo, kada bi svi birane poslove radili s ljubavlju i sa poštovanjem prema onima koji nam se obrate za pomoć.

Оставите одговор