TEKST: Glumatanje i guranje u tuđ život pod maskom brige za sredinu Diverzantkinje ilinke Zafić ili Pretužno pismo Gradinom prvencu N.-u-deo drugi

gleda sa Vaših prozora tj sa prozora Tvog roditrljskog doma. Nikakvo pravo nema da se bavi nečim što nema veze sa njom. I ja skupim đubre po šumi ali ako vidim jaknu ili nešto što ima vlasnika, ja ne diram tuđe. Ona opet Nadobudna sa svojom potrebom da odglumi i da bude viđena. Kao ona brine. Pa onako pretužna pomislih da „Sila Boga ne moli, al Bog silu ne voli“ i da sada u Vaskršnjem postu zamolim Gospoda da se ona zabavi nad svojim i mukama svoje dece i unučadi. I da njenoj deci i unučadima neko isto takav „pomaže“ i ulazi u život kao što to ona radi drugima- uguravajući se bez pitanja i uništavajući tuđe. I  da njenu deci i unučad kleveću, na isti način. Od današnjeg dana, dok budem disala u ovoj dimenziji moliću se da Vam se po životima šetaju raznorazne kobajagi pomoći bez da želite/ tražite, nadobudni savetnici, klevetnici. Jer znam da nemaš, hvala Bogu, nikakvu vlast na postupcima majke. Ali ovim ti saopštavam kako ću se ja odnositi prema istom. Žao mi je, Tvoj otac je bio ljudina. Ti takođe. Želim Vam da sve što posadite bude očeripno od neke  Zle Ručerde, da se mešaju u Vaše živote na netražene i neželjene načine, da Vas i Vašu- i brat i njegovo dvoje dece, kleveću. Onaj zakon Leke Dugađinija ili ima još neeko ime „Oko za oko, zub za zub“ meni izgleda pošteno- ovde. Mada ilinku Zafić niko i ništa ne zanima do lične prezentacije. Žao mi je, ali meni je dosta Nadobudne Diverzantkinje i glumatanja. Nikakvo pravo nije imala da dira ono o čemu se ja brinem jer mi i ne govorimo bar 5 i više godina a ona gledajući sa Vaših prozoraa, zna da to nije nešto gde ona valja da priđe.

Svi likovi mesta itd su fikcija.

Antisocijala: Osoba sa ovom adaptacijom je naizmenicno aktivna i povučena. Imaju potrebu da se izdigu iznad podrške koju u detinjstvu nisu imali, da dominiraju i kontrolisu. Ovo je posledica nadmetanja i kontrole koje su imali sa roditeljima. Oni pokušavaju da zastraše i zavedu druge kako bi stekli prednost u nekoj situaciji. Pokušavaju da nadmudre svoje okruženje.Odrasli su u takmičarskim uslovima. Humorističan način kojim se otkriva šta radi je najbolji način za ovu neiskrenost. Tipične igre u ovoj adaptaciji/ poremećaju su Lopova i žandara i Uhvati me ako možeš. Reket emocija je zbunjenost, strah i tuga. Itd.

Оставите одговор