ТЕКСТ: Да ли је то пас за борбу са теговима на боковима и са великом корпом на њушки? Будалеса склања псе даље. – Ви мене малтретирате и почиње да фотографише Будалесу и да прети да ће да „окачи“

У шуми се, на жалост често се појави тај седи лик са или без качкета и води на кратком поводцу пса који је црно- жут, крзна као да му је исплетена мустра клот-фркет. И Будалеса склони своје псе и помоли се да и тај пас буде заштићен макар од Богомајке. Остали кучкари се са зазором склањају од лика који води пса са теговима и са посебно направљеном корпом за њушку.

Зато газда сматра да треба да се понаша- насило, фотографише Будалесу, иако му Будалеса каже да је забрањено фотогафисати људе без њихове дозволе. Седокоси наставља да фотографише, ваљда је закон и законодавац за све различит. И онда прети да ће он то да „окачи“- на Фејс? На Инстаграм? На ТикТок? Не неку Интернет страницу за борбе паса?( Јер мнго је Нет страница које су опасне за децу а које су присутне у свакодневном животу).Страшно. У Београду који је 1000% покривен камерама. Пре 2-3 јутара је са њим био још један такав шетач са још једним таквим псом. Данас га хвала Богу није било.

Коментар: нека коментара. Орке и слично. Па и Бркин, сада трећи, пас на улици лаје- овај трећи, после Рекса и Тее само тули, и лаје односно поздрави када чује кораке керуша. Људи мисле да борбе паса не постоје. Људи окрећу главе да се не би излагали непријатностима, вређањима, тугама.